Muhalefet konuşulması zorunlu olan konuları gündeme bile getirmiyor, gündemde bile tutmuyor.
Varsa yoksa İstanbul Belediyesi seçimleri. Medyası, sözcüsü her kim varsa aynı konu. Kitlesini bu noktada elinde tutuyor, bu konu ile oyalıyor.
Elbette önemli bir husustur ve ona şüphemiz yok. Gel gelelim bu yolların taşları döşenirken muktedir kadar bu muhalefetinde sorumluluğu yok mu?
Ben var diyenlerdenim.
Hem içeriden hem de özellikle dışarıdan çepeçevre çevrildiğimizin ve üzerimize tehditlerin yağmur gibi yağdığı bir dönemden geçiyoruz.
Muhalefetin bu konularda bir fikri, bir zikri var mı acaba?
Hadi bunları geçtik.
Diploman var mı diye basit bir soruyu bile sorabiliyor mu?
Hayır.
Sanırım bizdeki siyaset çarkı feleği böyle dönüyor.
Bizler mi?
Durumda değişen bir şey yok.
Dün ekmek için Ekmeleddin diye bağırtmışlardı, bugün İmamoğlu diye bağırtıyorlar.
Katil Apo düz ovaya inmiş, Akdeniz’de sular ısınmış, Suriye’de PKK güneyi çevrelemiş ama muhalefet sadece 23 Haziranı konuşuyor. Dinci bölücülüğün üzerine giden muhalefet, etnik bölücülüğü demokrasi sosuyla tatlandırıyor.
Her şeyin güzel olmasını kim istemez ki?
Cevap veriyorum.
Bizleri kandıran, bizleri oyalayan iktidarlar ve muhalefetler istemez.
Resmin büyüğünde Türk yurdu ve Türk Ulusu için siz siz olun geleceğinizi kimsenin eline körü körüne teslim etmeyin.
Ha bu arada, her önünüze koyulana da taparcasına güvenmeyin. Yapmayın, etmeyin. Sıkıldınız, bunaldınız ve çare arıyorsunuz belli, çok belli.
Bizim politikacılarda ‘’arz talep meselesinde denge işidir’’ siyaset. Atatürk söylemi mi lazım, hemen verelim, ama sazcı çocuk Demirtaş’lara da selamı eksik etmeyelim.
T.C. mi?
Elbette, hemen hazır, yerlerine yerleştirelim.
Sen ne istiyorsun?
Dua mı? Mevlüt mü?
Hemen eda edelim, nabza göre şerbetleyelim.
16 Nisanda susalım ama.
24 Hazirana hiç ses etmeyelim, sineye çekelim.
Zaman tanıyın derim ben. Süreci izleyin, izleri takip edin.
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Önce bir görelim, önce olanı biteni bir takip edelim.
Tekrar, tekrar yazıyor, söylüyoruz.
Bu muhalefet kurgusu, bu iktidara şiir gibi yakışıyor. Sadece kendinize, öncelik ile kendinize güvenin.
Bana göre siyasetin çarkı feleği aleyhimize işliyor mu, işlemiyor mu, yaşamadan öngörelim.
Atatürk ile kalın.
Selam ile…
Cem AYAZ
Parlamento Haber/Korku yok !
YAZARA AİT DĞER YAZILAR
- EVRENE BIRAKTIĞIMIZ İMZA…3 Aralık 2020
- O GÜNLER VE BUGÜNLER14 Kasım 2020
- SİREN SESİ KALBİMİZİN SESİ10 Kasım 2020
- SU, AYRAN VE AYDA BEBEK3 Kasım 2020
- DIŞ GÜÇLER7 Ekim 2020