Anayasa değişikliği için 16 Nisan 2017’de yapılan halkoylamasında yasa dışı karar veren YSK’nin Danıştay’dan gelen üyeleri için

Avukat İsmail Sami Çakmak’ın, 26 Nisan tarihinde Danıştay Başkanlık Kuruluna sunulmak üzere Danıştay Başkanlığına verdiği dilekçede, YSK’nin Danıştay’dan gelen üyeleri Erhan Çiftçi, Zeki Yiğit, İlhan Hanağası, Nakiddin Buğday, Yunus Akın’ın halkoylaması sürerken, “mühürsüz zarf ve oy pusulalarının geçerli sayılacağı”na ilişkin bir karar vererek anayasal ve yasal açısından suç işlediklerini belirtmiş, şikâyet olunan kişiler hakkında soruşturma yapılmasını istemişti.
Cumhuriyet’in haberine göre Avukat Çakmak, bu dilekçesine, dilekçe hakkının kullanılmasına ilişkin yasadaki sürenin çok aşılması, aradan geçen 5 aydır kendisine bir yanıt verilmemesi üzerine yeniden Danıştay Başkanlığı’na başvurdu. Çakmak, başvuru dilekçesinde, şunları dile getirdi:
“Dilekçemin kaybolmuş olmasından veya başka evraklarla karışarak bir başka dosyaya girmiş olmasından veya hukuki veya fiili bir imkânsızlıktan kaynaklandığı konusunda haklı olarak ikircikliğe düştüğüm ve bir değerlendirme yapılmazlıkla karşı karşıya kaldığım nedeniyle ve başvurumdan başlayarak tarafıma olağanı ve alışagelmişi çok aşan bir süre de geçmiş bulunduğu nedeniyle başvurumu yineliyorum.