CHP’li Atıcı’nın derlediği Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin ‘Adalet için 700 bin adım’ isimli kitap Notabene Yayınları’ndan çıktı.

Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin yazılan kitapların arasına bir yenisi daha eklendi. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın derlediği ‘Adalet için 700 bin adım’ isimli kitap Notabene Yayınları’ndan çıktı. Önsözünü Kemal Kılıçdaroğlu’nun yazdığı kitapta, pek çok sanatçı, gazeteci ile siyasetçi anı ve görüşlerini paylaşıyor. Kitabın yazarları arasında gazetemiz muhabirlerinden Uğur Şahin de bulunuyor. Kitabın tanıtım bülteninde şu ifadelere yer verildi: “Adalet Yürüyüşü, Türkiye tarihinin önemli dönemeçlerinden birisi olarak kayda geçti. Elinizdeki kitap yürüyüşü çok geniş bir bakış açısıyla ele alıyor. Tüm ayrıntıları ve bilinmeyenleri dile getirirken, olgun değerlendirmeler içeren çok kapsamlı bir eser. Aytuğ Atıcı, sadece Yürüyüşün başından sonuna yer alarak tarih yazan on binlerden birisi olmadı. Aynı zamanda sürecin doğrudan mutfağında yer alırken, tuttuğu günlükle tarihsel bir tanıklığı da yerine getirdi.”
BERBEROĞLU: O YÜRÜYÜŞTE BEN DE OLMAK İSTERDİM
Kitabın girişinde, tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun duygu ve düşüncelerini paylaştığı bir yazısı bulunuyor. Berberoğlu, yazısında şöyle diyor: “Kıymetli Dostum, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı saygın bir hekim ve hocadır. Halkın nabzını lafta değil, hakikaten tutar. Tedaviye cevabı hastanın gözünden anlar. Bu memleketin en büyük açlığının adalet olduğunu da muhtemelen çoğumuzdan önce fark etti. Reçetesine de ‘Yürüyelim’ diye yazdı. Çünkü insan yürürken etrafına bakar. Kendi gibileri görür, bulur, paylaşır. Karşı istikametten gelenle selamlaşır, konuşur, anlaşır. Belki o da bize katılır. İnanıyorum ki, bu yazdıklarımın tamamı ve fazlası Adalet Yürüyüşünde yaşandı. O yürüyüşte ben de olmak isterdim. Maalesef sizleri Maltepe’de beklemek zorunda kaldım.”
YAZILARIYLA KİTABA KATKIDA BULUNAN İSİMLER ŞÖYLE:
Kemal Kılıçdaroğlu – CHP Genel Başkanı
Enis Berberoğlu – Gazeteci,Tutuklu CHP İstanbul Milletvekili
Bülent Tezcan – CHP Genel Bşk. Yrd. ve Parti Sözcüsü, Aydın Milletvekili
Özgür Özel – CHP Grup Başkanvekili, Manisa Milletvekili
Seyit Torun – CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ordu Milletvekili
Ömer Fethi Gürer – CHP Niğde Milletvekili
Ali Şeker – CHP İstanbul Milletvekili
Musa Çam – CHP İzmir Milletvekili
Gamze Akkuş İlgezdi – CHP İstanbul Milletvekili
Nurhayat Altaca Kayışoğlu – CHP Bursa Milletvekili
Veli Ağbaba – CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili
Koray Aslan – Kemal Kılıçdaroğlu’nun Koruma Müdürü
Emre Kongar – Toplum Bilimci, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı
Uğur Şahin – BirGün Gazetesi Yazarı
Ömer Topsakal – Gazeteci, HaberTürk Muhabiri
İklim Öngel – Cumhuriyet Gazetesi Yazarı
İsmail Saymaz – Gazeteci
Alper Taş – ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi
Zeki Sezer – DSP Eski Genel Başkanı
Kani Beko – DİSK Genel Başkanı
Ahmet Tatar – Yarbay Ali Tatar’ın Kardeşi
Ali Türkşen – Emekli Deniz Kurmay Albay
Müjdat Gezen – Tiyatro ve Sinema Sanatçısı
REDD- Rock Müzik Grubu
Parlamentohaber.com | Korku yok!