Değiştirilen üniversite sınav sistemi ardından göz ardı edilen Tarih dersleri meclis gündemine taşındı. CHP Milletvekili Okan

BirGün / Ankara
Üniversiteye giriş sisteminin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın talimatıyla değiştirilmesi ardından etkinliği azaltılan Tarih dersleri Meclis gündemine taşındı. Yeni sınav sisteminde Tarih derslerinin yok sayıldığını belirten CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Yekta Saraç’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu. Gaytancıoğlu, “Bu sisteme göre işten çıkarılma ile karşı karşıya kalan öğretmenler için farklı bir planınız var mı?” diye sordu.
Kabul edilebilir değil
CHP’li Gaytancıoğlu, değiştirilen sınav sisteminde, eşit ağırlık öğrencilerinin tarih sorusu çözmesine gerek kalmadığının altını çizerek, “Bu durumun akabinde, birçok özel kurumda tarih öğretmenleri, ‘artık size gerek yok’ düşüncesiyle işten çıkarılma tehlikesiyle karşı karlıya kaldılar. Alan dersi öğretmenleri zor durumdalar. Bu kabul edilebilir bir durum değil” ifadelerini kullandı.
“Tarihini bilmeyen bir nesil yetiştirmek vicdanlarınızı yaralamıyor mu?” diye soran Gaytancıoğlu, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Tarihini bilmeyen toplumlar yok olmaya mahkumdur’ Bu sorun sadece tarih öğretmenlerinin değil tüm Türk vatandaşlarının sorunu olmuştur. Yeni sınav sistemi ile tarih dersi önemsizleştirilmiştir. Özellikle niye Tarih dersi olduğunu çok merak ediyorum” açıklamasında bulundu.
Gaytancıoğlu, YÖK Başkanı Saraç’a şu soruları sordu:
>>Bu sisteme göre sınavda çıkmayacak bir dersi öğretmenler öğrencilere nasıl dinletecek?
>>Tarihini bilmeyen bir toplum yetiştirmek vicdanlarınızı yaralamayacak mı?
>>Yeni sınav sistemi ile Tarih dersinin önemsizleştirildiğini düşünmüyor musunuz?
>>Bu sisteme göre işten çıkarılma ile karşı karşıya kalan öğretmenler için farklı bir planınız var mı?
>>Tarih öğretmenlerinin mağduriyetinden kim sorumlu olacak?