AKP Özelleştirmeye Devam Ediyor: Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı için 2.5 Milyar TL’lik Teklif

Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri’nin, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nı özelleştirme ihalesi yapıldı.

AKP Özelleştirmeye Devam Ediyor: Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı için 2.5 Milyar TL’lik Teklif
Yayınlama: 07.10.2021
4
A+
A-

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın 40 yıllık işletme hakkının özelleştirilmesi ihalesi yapıldı. İhalede en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyon lira ile TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ verdi.

PAZARLIK USULÜYLE GERÇEKLEŞTİRDİ

İhale Özelleştirme İdaresi’nde (ÖİB) pazarlık usulüyle gerçekleştirildi. Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Mustafa Yılmazer başkanlığında gerçekleştirilen ihaleye, TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ, Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ve Cey Ortak Girişim Grubu (Ceynak Lojistik ve Ticaret AŞ- Ceyport Terminal Lojistik ve Ticaret AŞ) katıldı.

BAŞLANGIÇ TUTARI 2 MİLYAR 511 MİLYON TL!

Kapalı zarflarda elemesiz tekliflerin alınarak başladığı ihalede, elemeli turda en düşük teklif Cey Ortak Girişim Grubu’dan geldi. Daha sonra gerçekleştirilen açık artırmada başlangıç tutarı 2 milyar 511 milyon lira olarak belirlendi. Artırım aralığı da 20 milyon lira ve katları oldu.

Açık artırma sonunda en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyon lirayla TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ verdi. Komisyon ihalenin sonucunu nihai kararın onaya sunulmasının ardından duyuracak.

TÜRKİYE’NİN İKİNCİ EN BÜYÜK YAT LİMANI

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın 40 yıl süreyle işletme hakkının verilerek özelleştirilmesine ilişkin ihale ilanı 27 Mart 2021’de yayımlanmıştı. Son teklif verme tarihi ise 21 Eylül 2021’di.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı 1987 yılında hizmet vermeye başladı. Liman 7 Mart 2011’de özelleştirme kapsam ve programına alındı. Limanın 1291’i denizde, 220’si karada olmak üzere toplamda 1511 yat bağlama kapasitesi bulunuyor. Bu kapasite ile Türkiye’nin ikinci, İstanbul’un en büyük yat limanı olan Fenerbahçe-Kalamış, İstanbul’un toplam kapasitesinin yüzde 23,8’ini, Türkiye’nin ise yüzde 6’sını temsil ediyor.

Türkiye'nin siyaset, medya ve gerçekçi haberlerinin yer aldığı haber portalı