Saadet Partisi Konya Milletvekili Karaduman, partilerinin Ahmat Davutoğlu ve Ali Babacan’ın partileriyle ittifak yapacağı iddiası hakkında “Saadet Partisi’nin şu anda yeni partilerle ciddi bir irtibatı söz konusu. Yeni kurulan partilerle de ittifak süreci olabilir” dedi.
Anayurt Gazetesi’nde yer alan habere göre, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, Ahmat Davutoğlu ve Ali Babacan’ın partileriyle Saadet Partisi’nin ittifak yapabileceğini söyledi.
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi’nin kuruluşunu Ankara’da ilan etti. Eski Bakan Ali Babacan’ın da önümüzdeki günlerde partisinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na vermesi bekleniyor. Bu süreçte Babacan ve Davutoğlu’nun Saadet Partisi ile ittifak içinde olacağı iddia edildi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ittifak iddialarına “Bir defa programlarını görmemiz lazım. Biz, temel ilkelerde ittifak sağlayabilirsek, bu ittifak genişleyebilir zannediyorum. Adalet kamil manada sağlanmadan olmaz. Şimdilik herkes ittifak etmiş gözüküyor” dedi. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman da gazetemizin sorularını yanıtladı ve “Saadet Partisi’nin şu anda yeni partilerle ciddi bir irtibatı söz konusu. Yeni kurulan partilerle de ittifak süreci olabilir” dedi.
Partiniz kongresini geçitiğimiz Kasım ayında yaptı. Genel Başkanınız Temel Karamollaoğlu’nun “Bu salonda, ilk virajda veda edenler değil, ahde vefa gösterenler, aldatmayanlar, aldatılamayanlar var” sözü dikkat çekti. İlk virajda veda edenler kimlerdi?
Milli Görüş Hareketi Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın başlattığı bir hareket oldu ve onun 4 partisi kapatıldı. 28 Şubat ile beraber Milli Görüş Hareketi’nin parti kapatarak önüne geçemeyeceğini anlayan egemen güçler, hareketin önüne içinden yeni oluşum çıkararak geçmeye çalıştı. Yenilikçi hareket tanımlamasıyla içeriden egemen güçlerin plan ve projesini işletecek, Milli Görüş gibi kokan oluşumların önü açıldı. AK Parti 2002’de iktidara geldi ancak ben onun doğum gününün 28 Şubat 1997 olduğunu ifade ediyorum. 28 Şubat’ın yapılma gerekçeleri AK Parti eliyle yapıldı. Egemen güçlerin plan ve programları AK Parti politikaları şeklinde 17 yıldır devam etti. Genel Başkanımızın konuşmasındaki kasıt iktidar olma pahasına egemen güçlerle işbirliği yapıp, Milli Görüşü Hareketi’ni terk edenlerdi.
AK Parti’nin egemen güçlerin projesi olduğunu mu ifade ediyorsunuz? Kim bu egemen güç?
Erbakan hoca bunu ırkçı siyonizm olarak tanımlardı. Sadece Türkiye değil dünyada da birçok idareciyi belirleyen siyonizmden bahsediyoruz. Egemen güçler AK Parti’yi iktidara taşıdı ki Sayın Erdoğan, siyasi kimliği olmadan ABD’yi ziyaret eden ilk liderdir.
AK Parti açısından artık deniz değil kum bile bitti. Politikaları artık ülkenin sorunlarını çözmüyor, sorunları gündeme bile getirmiyor. AK Parti paradigması ülkede iflas etti. AK Parti’nin kendi içinde muhalefet olan ancak kameralar önünde konuşamayan isimler var. AK Parti’nin yanlışlarını dile getiren ancak mikrofon önünde AK PArti’yi met etmekten öteye gitmeyen AK Parti yöneticileri de rahatsız. AK Parti’nin bitmiş olması içeriden yeni partilerin çıkması anlamına gelir. Yeni partilerin başarı kazanıp kazanmayacağı vatandaşa ne vadettiğiyle alakalıdır. AK Parti mevcut zihniyetiyle kaybetmeye mahkumdur ve bu zihniyetiyle devam ettiği müddetçe karşısına aldığı bütün partileri güçlendirmeye mahkum.
Ancak sorunun sebepleri çözümün ilkeleri olamaz. Türkiye’de dış politikanın bu hale gelmesinde Davutoğlu’nun, ekonominin bu hale gelmesinde Babacan’ın hatırı sayılır katkısı var.
Bu partilerdeki isimlerin sizinle teması oldu mu?
Genel Başkanımız Sayın Babacan ve Sayın Davutoğlu’nu ziyaret ettiler. Buradan hareketler önümüzdeki genel seçimlerde bir ittifakın oluşması söz konusu. 16 Nisan sonrası Türkiye’de ittifaksız seçime girmek, herhangi bir parti için söz konusu olmayacak. Saadet Partisi’nin şu anda yeni partilerle ciddi bir irtibatı söz konusu. Yeni kurulan partilerle de ittifak süreci olabilir. Babacan, Davutoğlu ile irtibatlar söz konusu.
Erken seçim bekliyor musunuz? Partinizin bu yönde hazırlıkları var mı?
Türkiye’nin konuşması gereken en son gündemlerden birinin erken seçim olması gerekiyor. Bu gün asıl gündem siyanür ile intihar eden insanımız, KYK borcu olan, işsiz olan üniversite mezunları, Türkiye’de soykırıma tutulan KHK’lılar, kepenk kapatan esnaf olmalı. Erken seçim tartışmaları Türkiye’nin sorunlarını örtmek için bir araca dönüştü. Ama buna ragmen erken seçim kararı alınırsa, seçime hazırız.
Karamollaoğlu “Kürt sorununu huzur ve barış içinde, kan dökerek değil, ter ve dil dökerek, çözecek” tek adresin partiniz olduğunu söyledi. Bunu nasıl gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz?
Bu ülkede Kürt sorunu toplumun farklı kesimlerini bir araya getirmek suretiyle çözülür. Acıları yarıştırarak sonuç alınamadığını görüyoruz. 1980’den itibaren ülkenin terör problemi var. Bir tarafta asker, bir tarafta terör örgütü mensupları ölüyor. Ama gelinen süreçte bu metut çözüm değil. Silahların değil insanların konuşmasıyla problem çözülür. İnsanların duyguları ve acılarını anlamayadığımız sürece sorunların çözülmesine beklemek boşuna bir çaba olur. Şiddetin her türlüsüne bütün toplumsal kesimlerin karşı olması için çalışma yürütülmesi gerek. Siyasi iktidarın Kürtleri muhattap kabul etmesiyle, hukuk ve adaletle sorunlar çözülür.
Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında İstanbul Şehir Üniversitesi tartışması yaşandı. Bu tartışmayı nasıl değerlendiriyorsunuz? İki tarafın da birbirine ağır ithamları var.
Burada bir suç yok. Ülkede üniversitelere ve kurumlara verilen parseller gündem olacaksa, nereye kaç tane parsel verilmiş siyasi iktidar hesabını vermek zorunda. Burada siyasi bir müdahale söz konusu. Düne kadar Şehir Üniversitesi problem değilken, bu gün problem olarak Kabul ediliyor. Bu AK Parti ilkelerinin gerçeklere değil konjonktüre yaslandığını gösteriyor. Sayın Davutoğlu’nun söylediğini önemsiyorum. Bu ülkede cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve bakanlık yapanların mal varlığı araştırılmalıdır.