Son dakika…Tunceli’deki öğretmenlerin tayini durduruldu
Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Tunceli’den başka şehirlere tayini çıkarılan 62 öğretmenden 50’sinin tayinin Bakanlıkça durdurulduğunu ve görevlerine devam edeceklerini açıkladı
Adrese teslim kadro suçlamasıyla hakkında açılan davayı 2023 yılında kaybeden Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, Resmi Gazete'ye verdiği ilanla bir kez daha gündeme geldi. Rektörlük tarafından verilen kadro ilanları belli kişileri tanımlıyor.
01.10.2024
Ankara Üniversitesinden Adrese Teslim Akademik Kadro İlanları için yorumlar kapalı
Her kente bir üniversite politikası çöktü. Sayıştay raporlarına göre üniversitelerde liyakat ortadan kalktı sınavsız atama alışkanlık haline geldi. Araziler vakıf, dernek ve şirketlere peşkeş çekildi. Gelirler de vakıflara aktı.
25.09.2024
Üniversitelerdeki Yolsuzlukları Sayıştay Raporu Ortaya Çıkardı için yorumlar kapalı
Öğrencilere ücretsiz yemek için bütçe bulamayan MEB, vakıflara kaynak aktarmaya devam ediyor. Yılın ilk 5 ayında MEB bütçesinden Yunus Emre Vakfı ve Maarif Vakfı’na aktarılan toplam kaynak 2 milyar TL’yi aştı.
05.07.2024
MEB, Vakıflara Kaynak Aktarmaya Devam Ediyor için yorumlar kapalı
Devlet burslarının ekonomik kriz karşısında yetersiz kalması ve özellikle barınma ve beslenme maliyetlerindeki aşırı artış öğrencileri eğitimden koparıyor.
19.03.2024
Ekonomik Kriz: Üniversite Eğitimini Bırakanların Sayısı Artıyor için yorumlar kapalı
Eğitim kurumlarındaki yetersizlik ve eşitsizlikler artık gizlenemiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “Cumhuriyetin 100. Yılı: Eğitimde Geleceğe Bakış Raporu”nda eğitimde teknolojinin bütünleştirilmesi ve sürdürülebilir kalkınmaya yönelik çözümleme sonuçları yayımlandı.
14.01.2024
Eğitim Kurumlarının Yetersizliği MEB’in Raporuna da Yansıdı için yorumlar kapalı