Orgeneral Metin Temel, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 2. Ordu Komutanlığı görevinden alınarak Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına atandı.

General atamalarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Org. İsmail Metin Temel, Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına atandı.
4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Barut, bu görevinden 3. Ordu Komutanlığı Denetleme Değerlendirme Başkanlığı’na atandı.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim mitingine katılan ve alkışlayan Temel’i sert bir dille eleştirerek “O generalin apoletlerini sökeceğim” demişti. Erdoğan ise bu açıklamaya, “Metin Temel paşamızla çok yakın bir hukukumuz var, millet İnce’ye apolet sökecek fırsatı vermez” yanıtını vermişti.
Öte yandan dün Müyesser Yıldız imzalı haberde, Temel’in görevden alınacağı ileri sürülmüştü. Kulis bilgilerine dayandırılan söz konusu haberde Temel’in görev alınmasının nedenine ilişkin şu ifadeler yer almıştı:
15 Temmuz’dan bu yana Temel ile Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler arasında çeşitli sıkıntılar ve görüş ayrılıkları yaşandığı konuşuluyordu. Bu sıkıntılar konusunda son aylarda gündeme gelen ve bardağı taşırdığı söylenen son olay ise şuydu: Terörle mücadelede başarı gösteren askerlere madalya verilmesi kararlaştırılır. İsmail Metin Temel’in de ödüllendirilmesini istediği iki isim vardır, ancak bunlar listeye alınmaz.
— Bunun üzerine bir iddiaya göre, Temel ödül törenine katılmaz. Bir başka iddiaya göre ise Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler oradayken, Temel töreni terk eder. İşte bu olaydan sonra da Karargâh ile Temel arasındaki tüm ipler kopar. İsmail Metin Temel’in bugün veya yarın çıkartılacak bir Cumhurbaşkanı kararnamesi ile görevden alınacağı, emekli olmadığı takdirde de Genelkurmay Başkanlığı’na değil Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı bir birime atanacağı belirtiliyor.