Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’a “özel” askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, “Rusya’ya daha önce uygulamadığımız en ağır yaptırımları uygulayacağız. Büyük Rus bankalarının varlıklarını donduracağız” dedi.
Rusya ordusunun Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesine başlattığı operasyon sonrası İngiltere, yeni yaptırımları duyurdu. İngiltere, Rusya’ya VTB Bank’ın tüm varlıklarının dondurulması ve Aeroflot hava yolu şirketinin yasaklanması dahil yeni yaptırımlar getireceğini açıkladı.
İngiltere Başbakanı Boris Johnson Avam Kamarası’nda yaptığı konuşmada, “Avrupa’nın Rus gazına bağlılığını azaltacağız” dedi.
Johnson, “Rusya’ya daha önce uygulamadığımız en ağır yaptırımları uygulayacağız. Büyük Rus bankalarının varlıklarını donduracağız” ifadelerini kullandı.
ABD Başkanı Joe Biden da Kuzey Akım 2 projesini yapan firma ile yetkililerine yaptırım uygulayacaklarını açıklamıştı.