HDP’li Gülser Yıldırım duruşmaya getirilecek

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım’ın, tutuklu bulunduğu dosyadan yargılandığı dava duruşmasında tahliye çıkmadı.

HDP’li Gülser Yıldırım duruşmaya getirilecek
Yayınlama: 28.12.2017
2
A+
A-

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım’ın, tutuklu bulunduğu dosyadan yargılandığı dava duruşmasında tahliye çıkmadı. Duruşmaya SEGBİS’le katılmayı reddeden Yıldırım’ın bir sonraki duruşmada hazır edilmesi kararlaştırıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım hakkında “örgüt yöneticiliği” iddiasıyla açılan davanın 4’üncü duruşması Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Yıldırım’ın Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılmayı reddettiği duruşmayı, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ile Yıldırım’ın yakınları izledi.

Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, Yıldırım’ın “örgüt yöneticiliği” suçundan cezalandırılmasını istedi.

YARGILANDIĞI MADDEDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ

Ara kararını açıklayan Mahkeme Heyeti ise, iddia makamının “örgüt yöneticiliği” suçlamasıyla cezalandırılmasını istediği Yıldırım’ın, “örgüt üyeliği” ile yargılanmasına karar kıldı. Yıldırım’ın hazır edilmesi kararıyla bir sonraki duruşma 19 Şubat 2018 tarihine ertelendi.

(MA)

Parlamentohaber.com | Korku yok!

Türkiye'nin siyaset, medya ve gerçekçi haberlerinin yer aldığı haber portalı