AKP’ye yakınlığı ile bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, erken seçim konusunu köşesine taşıdı. Selvi, Beştepe’deki 29

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, erken seçim konusunu köşesine taşıdı. Selvi, Beştepe’deki 29 Ekim Resepsiyonu’nda bir AKP’linin “Erken seçim yapılacak” dediğini yazdı.
Selvi’nin “Seçim hesabı ve yargıda iklim değişikliği” başlıklı yazısındaki ilgili bölüm şöyle: “Biri kulağıma eğilip, ‘Erken seçim yok diye yazıyorsun ama Cumhurbaşkanlığı seçiminin yerel seçimlerden önce yapılması konuşuluyormuş. Tarih olarak 15 Temmuz 2018 üzerinde duruluyor’ dedi.”
Her ne kadar kulağına söylense de hemen yanlarındaki bir milletvekilinin, “Anayasa değişikliği gerekli” diye itiraz ettiğini kaydeden Selvi, “Kaynağım ‘ MHP ile AKP’nin sayısı ona yetiyor’ dedi. Orada hemen AKP ile MHP milletvekillerinin sayısını topladık, yetiyordu” notunu düştü.
TUTUKLU GAZETECİLERLE İLGİLİ DİKKAT ÇEKİCİ İFADELER
Selvi, tutuklu gazetecilerle ilgili normalleşme yönünde adımlar atıldığını kaydettiği yazısında şu ifadeleri kullandı: “Resepsiyondan ayrılırken Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün koltuğunun altında bir dosya ile hızla salona giriyordu. “Sayın Bakan, dosya bende kalabilir, siz yorulmayın” dememe rağmen tebessüm etmekle yetindi. Bu telaşın nedenini öğrenemedim. Ama yargıda önemli değişiklikler oluyor. Tutuklu gazeteciler ve aydınlar konusunda iklim değişiyor, normalleşme yönünde adımlar atılıyor. Şimdilik sadece bu kadarını söyleyebilirim.”
Yazının tamamını okumak için tıklayın.
Parlamentohaber.com | Korku yok!