Bakan Kurtulmuş: ABD’nin bu adımı niçin attığını anlamakta

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Malatya’da katıldığı açılış töreninde ABD’nin vize yasağı kararı ile ilgili olarak,

Bakan Kurtulmuş: ABD’nin bu adımı niçin attığını anlamakta
Yayınlama: 11.10.2017
3
A+
A-

Malatya’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile birlikte İnönü Üniversitesi’nin 2017-18 akademik yıl açılışına katıldı.

Akademik yıl açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, ABD’nin vize yasağına değindi.

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Kurtulmuş, “Birçok olayın yanında ABD’nin vize uygulama meselesi önümüze yeni bir sorun olarak çıkmaktadır” dedi. Türkiye ile ABD’nin NATO içerisinde 1952’den bu yana çok derin ittifakı olan iki ülke konumunda olduğunu söyleyen Kurtulmuş şöyle konuştu:

“Ortadoğu politikalarında stratejik ilişkilerimiz olan bir ülkenin Türkiye’de 80 milyon halkı cezalandırmak anlamına gelen son derece anlamsız bu adımı niçin attığını gerçekten anlamakta zorlanıyoruz. Ama öyle görünüyor ki Astana Süreci’nden itibaren Türkiye’nin özellikle Suriye sorununun çözülmesinde yeni inisiyatifler geliştirmesinde rahatsızlık duyulduğu anlaşılmaktadır.”

(DHA)

Türkiye'nin siyaset, medya ve gerçekçi haberlerinin yer aldığı haber portalı