Azerbaycan ve Ermenistan liderleri Karabağ’da gerilimi düşürecek

Cenevre’de bir araya gelen Azerbaycan ve Ermenistan liderleri, Karabağ cephe hattındaki gerilimi düşürme konusunda anlaştılar

Azerbaycan ve Ermenistan liderleri Karabağ’da gerilimi düşürecek
Yayınlama: 18.11.2017
1
A+
A-

Cenevre’de bir araya gelen Azerbaycan ve Ermenistan liderleri, Karabağ cephe hattındaki gerilimi düşürme konusunda anlaştılar.

Son aylarda ısınan Karabağ sorununda, Azerbaycan ve Ermenistan liderleri “gerilimi düşürme” kararı aldılar.

Eurasianet’in haberine göre, Cenevre’de bir araya gelen İlham Aliyev ve Serj Sarkisyan, “yapıcı” bir görüşme yaparak ateşkes hattındaki askeri gerilimi azaltmada hemfikir oldular.

Ancak liderler, Karabağ’ın nihai statüsünün ne olacağı konusunda bir anlaşmaya varamadılar.

Cenevre’deki görüşmenin, 15 Kasım’da Sarkisyan-Putin görüşmesinin ardından gelmesi dikkat çekti. Putin, iki hafta önce de Aliyev’le buluşmuştu. Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un 19-20 Kasım tarihlerinde Bakü ve Erivan’ı ziyaret edeceği de söyleniyor.

Parlamentohaber.com | Korku yok!

Türkiye'nin siyaset, medya ve gerçekçi haberlerinin yer aldığı haber portalı