Partiler üstü kuruluş olan Atabey19 Gençlik Kültür Ocakları, Genel Başkanı Hüseyin Hakkı Kahveci, Genel Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve İl Beyleri’nin katılımı ile yeni ocağı/şubesi olan Niğde İl Beyliği düzenlenen açılış töreniyle hizmete girdi.
Atabey19 Gençlik Kültür Ocakları hız kesmeden il açılışlarını sürdürüyor. Zonguldak-Çaycuma Ocağının açılışının ardından, Niğde il ocağının açılışı ile Türkiye genelinde Ocak sayısını yirmi bire çıkarttı.
Niğde İl Beyliği’nin açılışına Genel Başkanı Hüseyin Hakkı Kahveci, Genel Başkan Yardımcıları, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, farklı şehirlerin İl Başkanları katıldı. Atabey19 Gençlik Kültür Ocakları Niğde İl Beyliği’nin açılışı Kurucu İl Başkanı Haluk Özen’in başkanlığında, vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, “YA DEVLET ATATÜRKLEŞECEK, YA ATATÜRKLER DEVLETLEŞECEK” sloganı ile İzmir’de yakılan ilk ocağın ateşi ile yola çıkan Atabey19 Gençlik Kültür Ocakları Genel Başkanı Gazeteci-Yazar Hüseyin Hakkı Kahveci önemli açıklamalarda bulundu.
”Bugün 29 Ağustos Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu son Türk Ordusu cephe hattında Sakarya tarafına doğru büyük bir zayiat vermiş halde Azerbaycan Yedek Süvari Kuvvetleri’nin müdahalesiyle gediği kapatmaya çalışıyordu ve İzmir’e doğru ilerlemesi için can hıraş bir şekilde bütün askerlerinin ölüme meydan okuduğu saatleri yaşıyordu. Aslında geçen hafta da bunu yaşadık. 22 Ağustos’ta Çaycuma ilçemizi açarken aynı hüzünle, aynı ruhla ve aynı gururla yüz sene öncesini bugün yad etmek yada hatırlamak yada aynı şeyleri yaşamamak için geçmiş olan yüz senelik zaman zarfında maalesef hayatımızdaki yaşadıklarımızdan çok fazla bir ders almadığımız artık önümüzde aşikar.” ifadelerini kullandı.
”Bence şehitlerin bir duası var, bir de bedduası var. Ayağında ayakkabısı olmayan Yakup Çavuş’un askeri birliğin içerisinden kaçarak Sivrihisar’da ışığı yanan bir evin kapısını gece çalmasıyla ayağına bir yemeni ve balmumu ipi alması o günlerin hatıratında yer alıyor. Yine aynı şekilde savaşın gazilerinden Mehmet Onbaşı’nın sancağı açtığımızda sancağın önünden kurdun geçtiğini gördük. Ondan sonra komutanlarımız bizi topladılar ve Allah Allah nidaları arasında düşmana hücuma kalktık. Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlık Meydan Muharebesi öncesinde Kocatepe’deki o meşhur resmiyle ayağındaki ayakkabısı delik, belindeki kemerinin delikleri o kadar zayıflamış ki öyle acayip bir şekilde hızlı açıldığı belli aynı şekilde iki kaburga kemiği kırık o halde orduyu yönetmek için bizzat cephe hattına kendisi geliyor.
Şimdi bizler bu ülkenin evlatları, vatandaşları yada bu ülkenin dört bir köşesinde yaşayan her kim olursa olsun ödeyecek olduğumuz borçları ödememiş bir topluluğuz. Eğer bir topluluk bu borçları ödemiş olsaydı yani şehitlerin huzuruna çıkacak kadar yüzü olmuş olsaydı bugüne gelinen ortamda yaşadıklarımızın hemen hemen hiçbirisini yaşamazdık.” dedi.
”22 Ağustos 1922 Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin başladığı gece, 22 Ağustos 2000 ”Bizim Atatürk’ten başka neyimiz var” diyen rahmetle andığımız Atamız Ebulfez Elçibey’in vefat ettiği gece. Böyle tarihler üst üste gelebilir mi: Tabi ki gelemez. Mustafa Kemal Atatürk, Malazgirt ile Sakarya’yı bir tutuyor ama Ebulfez Elçibey’in vefatı da çok ince düşünülmesi gereken bir husustur.
Yarın 30 Ağustos Zafer Bayramımız Yüce Türk Ulusu’na, Batı Türk’lerinin Başbuğu Gazi, Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığımız en büyük ve son zafere, adını Yıldırım Harekâtı’ndan alarak dünya askeri literatürüne geçirmiş olan ruhu şad mekanı cennet olan Gazi, Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ün önünde Yüce Türk Ulusu adına saygıyla eğiliyorum. Tüm gazi ve şehit olan Atalarımızın hepsini minnetle anıyor ve huzurlarında tekrar eğiliyorum.
Efendim biz Atatürkçü, sağcı, solcu, ülkücü, İslamcı değiliz ama biz tertemiz Türk’üz. Gagavuzya da, Tebriz de, Altay da, Kazakistan da, Afganistan’da Mezar-ı Şerif denilen bölge de, Mısır’daki Türkmenler de, Bayırbucak da, Balkanlar da, Kerkük de, Musul da, Azerbaycan’daki Türk kardeşlerimiz de bizim. Dünyanın neresinde bir Türk varsa biz onun ardına düşeceğiz ve bulacağız ama Türk olmak zorunda. Neden Kuvâ-yi Milliye ruhunu yaradan sadece Türk’e verir ve o ruhu sadece Türk’te bedenlendirir. Kuvâ-yi Türk ruhunda Kuvâ-yi Türk’ün kendi içerisinde Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Nutuk’ta emrettiği üzere Halk Cephesi’nden sonra Büyük Şerefli Cephe’de Atatürk ~ Atabey19 Türk Ocakları, Avrupa ve Türkiye teşkilatlarında toplanıyoruz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Genel Başkan Kahveci, Niğde İl Başkanı Haluk Özen’in takdim ettiği plaketi aldı ve Genel Başkan Kahveci, Niğde İl Beyimiz Sayın Haluk Özen’e mazbatasını verdi.
Atatürk ~ Atabey19 Türk Ocakları Genel Başkanı Gazeteci-Yazar Hüseyin Hakkı Kahveci’nin önemli açıklamalarını alttaki videodan izleyebilirsiniz.