Akşener, Le Pen benzetmesine tepkili: Türk milliyetçilerin

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Avrupa siyaset sahnesinin aşırı sağında yer alan, Fransa’daki Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen

Akşener, Le Pen benzetmesine tepkili: Türk milliyetçilerin
Yayınlama: 20.12.2017
4
A+
A-

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Avrupa siyaset sahnesinin aşırı sağında yer alan, Fransa’daki Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen gibi siyasetçilerle arasında kurulan benzerliği doğru bulmadığını söyledi.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan Akşener, “Avrupa milliyetçiliği ile Türkiye’deki milliyetçilik algısı arasında büyük bir fark var” dedi ve Türk milliyetçilerinin söylemlerinde “ırkçılığın bulunamayacağını” belirtti. Akşener “Türk milliyetçileri asla böyle bir yaklaşımı benimsememiştir” dedi.

2019’da cumhurbaşkanlığına aday olacağını ve seçilirse parlamenter sistemi geri getireceğini söyleyen Akşener, seçimin 2019 öncesinde yapılmasının da mümkün olduğunu ifade etti.

Parlamentohaber.com | Korku yok!

Türkiye'nin siyaset, medya ve gerçekçi haberlerinin yer aldığı haber portalı