Resmi Gazete’de 7 yeni Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı. Kararnameler arasında YAŞ’ın yapısının yeniden şekillendirilmesi de yer aldı. Yeni kararname ile Hazine ve Maliye ile Milli Eğitim Bakanı, YAŞ üyesi oldu.

7 yeni Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararnameler arasında YAŞ’ın yapısında değişikliğe gidilen düzenlemeler de yer aldı. Yüksek Askeri Şûranın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Hazine ve Maliye ile Milli Eğitim Bakanı, YAŞ üyesi oldu.
8 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre Yüksek Askeri Şura, Cumhurbaşkanının başkan olarak belirleyeceği Cumhurbaşkanı Yardımcısının çağrısı ile yılda en az bir kez toplanacak. Cumhurbaşkanı gerektiğinde Şurayı toplayabilecek.
Kararnamelerle getirilen yeni düzenlemelerden satır başları:
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri şöyle:
– Devlet Denetleme Kurulu Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 5)
– Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinin Teşkilat ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 6)
– Yüksek Askeri Şûranın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 8)
– Milletlerarası Andlaşmaların Onaylanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 9)
– Resmî Gazete Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 10)
