TÜRK ORDUSU KOBANİ’YE GİRDİ!

TÜRK ORDUSU KOBANİ’YE GİRDİ!
Yayınlama: 31.07.2017
Düzenleme: 31.07.2017 07:29
41
A+
A-

TSK’nın, Suriye’de YPG kontrolünde bulunan ve Türkiye’ye sınır konumundaki Kobanİ’nin batısındaki Bobene ve Sifteke köylerine girip çıktığı iddia edildi. TSK’nın Ayn el-Arab’a (Kobani) girdiği ve iki köye askeri güç konuşlandırdığı iddia edildi.

TSK’nın saat 21.30 sularında Kobani’nin batısında bulunan Bobene ve Sifteke köyleri yakınlarından kısa süreli olarak Suriye sınırına girdiği ve geri çekildiği iddia edildi. PYD Eş Başkanı Salih Müslim de bu iddiayla ilgili bir haberi sosyal medyada paylaştı.

Türk askerlerinin bölgede mayınlama yaptığı da iddia edildi.

Terör örgütü PKK’ya ait sosyal medya hesapları ve yayın organları, TSK’nın dün akşam 21:30 sıralarında Kobani olarak bilinen Ayn el-Arab’a girdiğini iddia etti.

ASKERİ GÜÇ KONUŞLANDIRILDI İDDİASI

TSK’nın, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olan PYD’nin kontrolünde bulunan Ayn el-Arab’ın batısındaki Bobene ve Sifteke köylerine askeri güç konuşlandırdığı iddia edildi.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI

Söz konusu iddiayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, PYD’li Salih Müslim de iddiayı sosyal medya hesabından paylaştı.

YPG tarafından yapılan açıklamada ise TSK’nın geri çekilmediği belirtilerek Türk ordusunun geri çekilmemesi durumunda ”işgal girişimine” karşılık verileceği belirtildi.

 

 

 

Türkiye'nin siyaset, medya ve gerçekçi haberlerinin yer aldığı haber portalı