Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi AKP Grubu Başkanvekili Tevfik Göksu’nun Ekrem İmamoğlu üzerinden Trabzonlular ile ilgili yaptığı açıklama tepki çekti.

Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi AKP Grubu Başkanvekili Tevfik Göksu’nun Ekrem İmamoğlu üzerinden Trabzonlular ile ilgili yaptığı açıklama tepki çekti.
Katıldığı bir iftar programında Karabüklü vatandaşlara bir konuşma yapan AKP’li Göksu, Ekrem İmamoğlu üzerinden Trabzonluları Yunanlara benzetti.
Trabzonlular Platformu adlı hesaptan paylaşılan videoya göre, Göksu, 31 Mart seçimlerinde İmamoğlu’nun kazanmasına en çok Yunan medyasının sevindiğini söyledi. Göksu daha sonra İmamoğlu’nun nereli olduğunu iftar programına katılan vatandaşlara sordu. Vatandaşlardan “Trabzon” cevabını alan Göksu, “Olay büyük, hesap büyük” dedi.
Göksu’nun bu konuşması Trabzonluları öfkelendirirken, Trabzonlular Platformu tarafından yapılan paylaşımda, 23 Haziran işaret edilerek, “Trabzonlular sandıkta cevabını verecektir” denildi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da, sosyal nedya hesabından yaptığı paylaşımda AKP’li Göksu’nun sözlerine tepki gösterdi.
CHP’li Bekaroğlu, Göksu için, “Biraz utan, Allah’tan kork” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “İstanbul’da çeşmelerden su akmasaydı, Ekrem İmamoğlu su indirimden bahsedebilir miydi? Bu şehre suyun, ulaşımın altyapısını biz getirdik” diyen AKP’li Meclis Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu sosyal medyadan yanıt verdi.
ŞARKICI APOLAS LERMİ DE TEPKİ GÖSTERDİ
“Bir Trabzonlu yobazlığa boyun eğmeden başarılı oluyorsa onların gözünde ‘Yunan, Pontus, falan-filan’ oluyor.. Zamanında beni de ‘Pontusçu Şarkıcı’ diye manşetlere taşıyan yine bu yobazlardı.. Oysa ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyen kişinin cenazesinde buluşan onlardı..”
