Süte ve Ete Zam Üstüne Zam Gelirken TGRT Haber’den Tepki Çeken Haber: “Ne Kadar Az Tüketirsek O Kadar Faydalı”

TGRT’de, Ana Haber bültenini sunan Ekrem Açıkel, büyükbaş hayvanların zararlarından bahsettiği haberinde, “Bırakın şimdi proteini” diyerek az et ve süt tüketimini savundu.

Süte ve Ete Zam Üstüne Zam Gelirken TGRT Haber’den Tepki Çeken Haber: “Ne Kadar Az Tüketirsek O Kadar Faydalı”
Yayınlama: 12.12.2021
51
A+
A-

TGRT’de, Ana Haber bültenini sunan Ekrem Açıkel’in sunduğu bir haber sosyal medyanın gündemine girdi.

 Açıkel, yapay et üretimini anlattığı haberinde, büyükbaş hayvanların zararlarından bahsetti. “Şaka yapmıyorum, bu çok ciddi vaka” diyen Açıkel, “Bırakın şimdi proteini” diyerek, az et ve süt tüketimini savundu.

 Açıkel, şunları söyledi:

 “Büyükbaş hayvan dünya için tehlikeli olabilir mi? Cevap doğru, hadi gelin anlatayım. Ne kadar az et, ne kadar süt ve süt ürünleri tüketirsek dünya için o kadar faydalı iş yapmış olacağız. Bırakın şimdi protein meselesini falan. Büyükbaş hayvancılığın zararı inanın gazlar düşünüldüğünde, ortaya çıkan metan gazı, arabalardan çok daha fazla…”

Türkiye'nin siyaset, medya ve gerçekçi haberlerinin yer aldığı haber portalı