Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 füzeleri ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport’un başkanı Aleksandr Miheyev Türkiye’ye ikinci S-400 sevkiyatına yönelik anlaşmanın imzalandığını açıkladı.

Sputnik’te yer alan habere göre, Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport’un Başkanı Aleksandr Miheyev, Türkiye’ye S-400 sevkiyatına yönelik ikinci anlaşmanın imzalandığını, ancak Moskova ve Ankara’nın anlaşmanın uygulanmasına yönelik mali modeli görüştüklerini söyledi.
Moskova bölgesinde bugün başlayan Uluslararası Askeri ve Teknik Forumu Army-2020 çerçevesinde gazetecilere konuşan Miheyev, “Anlaşma imzalandı, şu anda partnerlermizle anlaşmanın uygulanmasına yönelik mali modeli görüşüyoruz” dedi.
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, haziran ayında Moskova ve Ankara’nın ikinci parti S-400 sevkiyatı için prensipte anlaştığını söylemişti.
Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec’in Başkanı Sergey Çemezov, Türkiye’ye ek S-400 sevkiyatına yönelik yeni anlaşmanın muhtemelen gelecek yıl imzalanacağını düşündüğünü ifade etmişti.
Rus devletine bağlı çalışan Rostec’in başkanı Sergei Chemezov, iki ülkenin yeni S-400’ler için anlaşmaya imza atacağını söyledi.
Rus Interfax ajansına konuşan Chemezov Rusya ile Türkiye’nin yeni S-400 sistemlerinin alımı için bir anlaşma imzalamaya hazır olduğunu duyurdu. Rus bürokrat, yeni parti S-400’lerin gelecek yıl Türkiye’ye gönderilebileceğini de belirtti.