Polonyalı 80 Askeri Personel, İncirlik Üssü’ne Konuşlanacak

Polonya Milli Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, gazeteci Olga Zielińska’ın “Radio Gdańsk Günü Konuğu” programına konuk oldu.

Polonyalı 80 Askeri Personel, İncirlik Üssü’ne Konuşlanacak
Yayınlama: 21.04.2021
4
A+
A-

(defenceturk.net)’te yer alan habere göre; Polonyalı askerlerin NATO ile iş birliği kapsamında Türkiye’ye geldiği biliniyordu. Bakan Mariusz Błaszczak, 80 kadar askeri personelin yer alacağı faaliyetle ilgili olarak,

“Bu, Kuzey Atlantik İttifakı’nın bir operasyonu. İttifak içinde aktifiz çünkü destek sağlayarak, Polonya tehlikede olursa müttefiklerimizin bize karşılık vereceğine güveniyoruz. Misyon, çağrı üzerine görev ile Doğu Akdeniz ve Karadeniz’in izlenmesi ve NATO Daimi Deniz Grupları ve NATO Deniz Komutanlığı ile işbirliğinden oluşmaktadır. Bu, Türkiye’deki ilk askeri görevdir. Polonya, halihazırda faaliyette olan bir misyona katılıyor. Bugün, Deniz Havacılık Tugayı’ndan Gdynia’dan askerler ayrılıyor. Misyon, bir “Bryza” deniz karakol uçağı ile Türk İncirlik Hava Üssüne konuşlandırılacak askerlerden oluşacak. Görev süresi altı ay olacak.” açıklamasında bulundu.

 

T.C. Milli Savunma Bakanlığı tarafından 15 Nisan 2021 günü yapılan açıklamada “Bryza” deniz karakol uçağının Adana, İncirlik’e ulaştığı açıklanmıştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “NATO’nun Türkiye’ye Yönelik Güvence Tedbirleri kapsamında gönderdiği Polonya askerî personeli ve 1 adet M28B 1R Bryza deniz karakol uçağı, 14 Nisan 2021 tarihinde Adana’daki 10’uncu Tanker Üs Komutanlığına ulaştı.” ifadesine yer verilmişti.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1382698174914174976?s=20

Türkiye'nin siyaset, medya ve gerçekçi haberlerinin yer aldığı haber portalı