İstanbul’da Mimar Sinan KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nda 4 kişilik odalara 5. yatağın getirilmesine tepki gösteren öğrenciler durumu protesto etti.

İstanbul Maltepe’de bulunan Mimar Sinan KYK yurdunda, yönetim 4 kişilik odalara 5. yatağı koymak istedi.

4 kişilik odalara 5. yatağı koydular.
Yurt içindeki onlarca öğrenci karara tepki göstererek eylem düzenledi. Öğrenciler, alkışlar ve ıslıklar eşliğinde yurt0 binası içinde ve bahçede yürüdü.

Öğrenciler protesto etti.
Öğrenciler, “O odalar 5 kişilik değiller. Getirilen yatakların arasında 20 cm bile yer yok. Getirilen yatakların hepsini taşıyoruz” dediler.
Öğrenciler, ‘Mimar Sinan uyuma, haklarına sahip çık’ sloganları atarak bütün yurt öğrencilerini eyleme davet etti.
2016 yılında açılan Mimar Sinan KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nda odaların 4 kişilik olduğu ve 4 bin 100 öğrenciye kadar hizmet vereceği açıklanmıştı.