MGK Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklama şöyle: “Tatbikat, NATO’nun temel görevlerinden ’müşterek savunma’ ve ’kriz yönetimi’ kabiliyetinin geliştirilmesi maksadıyla, jenerik bir senaryo dahilinde, NATO tarafından planlanmıştır.
MGK Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklama şöyle:
“Tatbikat, NATO’nun temel görevlerinden ’müşterek savunma’ ve ’kriz yönetimi’ kabiliyetinin geliştirilmesi maksadıyla, jenerik bir senaryo dahilinde, NATO tarafından planlanmıştır.
Tatbikatla NATO’nun kriz yönetim kabiliyetinin geliştirilmesi ile NATO’nun 2016 yılında Varşova Zirvesi’nde aldığı kararların uygulanabilmesi hedeflenmektedir. CMX-2017 NATO Kriz Yönetim Tatbikatı bugüne kadar icra edilen 21. tatbikat olacaktır.
Tatbikata, NATO karargahı, NATO üyesi ülkelerin yanı sıra tatbikata davet edilen Finlandiya, İsveç ve Avrupa Birliği iştirak edecektir. NATO karargahında daimi ve askeri temsilcilerimizin de yer alacağı tatbikata, milli seviyede Başbakanlık yönetiminde Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği binasında, 22 bakanlık, kamu kurum ve kuruluşun katılımıyla teşkil edilen Milli Koordinasyon Cevap Merkezi ve Genelkurmay Başkanlığı Kriz Yönetimi Cevap Hücresi ile iştirak edilecektir.”