KAHRAMANMARAŞ’TA ŞARBON ALARMI!

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde, vücudunda yaralar çıkan bir vatandaşa yediği etten şarbon bulaştığı belirlendi. Mahalle karantina altına alındı.

KAHRAMANMARAŞ’TA ŞARBON ALARMI!
Yayınlama: 13.04.2019
9
A+
A-

Çobanbeyli Mahallesi’nde yaşayan bir kişi, el ve vücudunda yaralar çıkması üzerine bu sabah Afşin Devlet Hastanesi’ne gitti. Burada yapılan tetkiklerde adı açıklanmayan hastada şarbon tespit edildi. Hastanın et yediğini söylemesi üzerine de durum Afşin Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’ne bildirildi. Ette yapılan incelemede de şarbona rastlandı.

Mahalle hemen karantina altına alındı. 1500 hayvanın bulunduğu mahalleye, hayvan giriş ve çıkışları yasaklanırken, ekipler ilaçlama çalışması başlattı.

ETLERİ İYİ PİŞİRİN

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nail Özgüneş şarbona karşı önlem olarak “Bilmediğiniz yerlerden hayvansal ürünler alıp tüketmemeye özen gösterin. Etinizi güvendiğiniz kasap ve marketlerden alın. İyi pişmeyen ve az pişmiş etleri yemeyin” şeklinde uyardı.

Türkiye'nin siyaset, medya ve gerçekçi haberlerinin yer aldığı haber portalı