Türkiye’de vatandaşların icra dairelerindeki dosya sayısı 22,9 milyona ulaştı. 1 Ocak-4 Şubat arasında yeni gelen dosya sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27,5 artış kaydetti.
Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre icra dosyalarındaki söz konusu artışta birçok kişinin ekonomik sıkıntılar sebebiyle, ellerindeki varlıkları ipotek ettirerek kredi çekmesi, alışverişlerde kredi kartı kullanması ve borcu borçla kapatmaya çalışması etkili oluyor.
Hükümet ise artan icra dosyası sayıları nedeniyle icra dairelerinin etkinliğini artırabilmek için icra müdürlükleri ve Adalet Bakanlığı taşra teşkilatında yeni birimler kurdu. Resmi Gazete’de dün yayımlanan kararnameyle 384 icra başmüdürü ve icra müdür yardımcısı kadrosu oluşturuldu. Bunun dışında ayrıca 16 icra dairesi başkanı ve 32 daire başkan yardımcısı kadrosu olmak üzere toplam 48 tane daha yeni kadro açıldı.