Hollanda’da toplum adına ‘gönüllü’ olarak çalışma yapanlara verilen kraliyet nişanı, bu yıl 9 Türk’e verildi. Söz konusu isimler arasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu isimlerin yer alması dikkatlerden kaçmadı.

Kral Willem Alexander’in doğum günü dolayısıyla 27 Nisan’da ülke genelinde düzenlenen Kral Günü kutlamaları kapsamında dağıtılan nişanı, şimdiye kadar farklı bölgelerde yüzlerce Türk almaya hak kazandı.
Sembolik değeri olan nişanı bu yıl ülke genelinde 1071’i kadın, 1986’sı erkek olmak üzere toplam 3 bin 60 kişi layık görüldü. Kraliyet nişanı almaya hak kazananların en yaşlısının 95, en gencinin ise 34 yaşında olduğu belirtildi.
Ülkenin değişik kesimlerinde toplum yararına yaptıkları gönüllü çalışmalardan dolayı ödüle layık görülen Türklere nişanları koronavirüs nedeniyle alınan önlemler kapsamında bu yıl iptal edilerek ileriki bir tarihe ertelendi.
Kraliyet nişanına layık görülenler, ilk olarak belediye başkanları tarafından telefonla aranıp tebrik edilerek, ödüller evlerine gönderildi.

Sonhaber.eu’da yer alan habere göre; Kraliyet ödülü alanların arasında FETÖ’cülerin de yer alması dikkatlerden kaçmadı. Söz konusu isimler arasında; eski Zaman gazetesi muhabiri Basri Doğan, yazarlarından Muzaffer Çetin, FETÖ sempatizanları Selma Ablak ve İzzet Özkan yer alıyor.