Marmara Denizi

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 69 metre boyundaki kargo gemisinin mürettebatı için kurtarma çalışması başlatıldı. Yardım çağrısına giden ekipler bölgede gemiye dair bir bulguya rastlamadı.
15.02.2024
Marmara Denizi’nde Kargo Gemisi Battı için yorumlar kapalı
45
Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi hakkında konuştu. Görür, "Marmara Denizi’nden kıyıdan başlayarak ilk 10 kilometrelik bir şerit düşünün. Orada çok daha fazla sıkıntı olacak. Çünkü depremin şiddeti Haliç’ten Silivri’ye kadar 9 şiddetini bulacak" dedi.
13.12.2023
Prof. Dr Naci Görür: Depremin Şiddeti Haliç’ten Silivri’ye Kadar 9’u Bulacak için yorumlar kapalı
77
AFAD Risk Belirleme ve Önlem Dairesi Başkanı Gökhan Yılmaz, Marmara Denizi'nde olası bir depremin İstanbul başta olmak üzere çevresindeki 7 ili etkileyeceğini dile getirdi.
23.10.2023
AFAD Uyardı: Marmara Depremi 7 İli Etkileyecek için yorumlar kapalı
91
Marmara Denizi'nde oksijen seviyelerinin azalma eğiliminde olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Cem Gazioğlu, bu duruma karşı alınması gereken tedbirlerin artırılması gerektiğini vurguladı.
05.09.2023
Marmara Denizi’nde Oksijen Seviyesi Azalıyor için yorumlar kapalı
87
Kirlilik baskısıyla oksijeni azalan Marmara Denizi alarm veriyor. ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yücel, "Son durumda Doğu Marmara'da dip suları neredeyse oksijensiz" dedi. ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Barış Salihoğlu da, "Akdeniz'den gelen su kısılırsa ya da kirlilik artarsa Marmara için bir felaket olur"...
26.07.2023
Marmara Denizi Alarm Veriyor! Oksijen Kritik Seviyede için yorumlar kapalı
93
İklim değişikliği ve buzullardaki erimelerin okyanus ve denizlerdeki suyun yükseklik seviyelerini ve ekosistemi etkilediğine dikkat çeken Boğaz'daki yalılar, "Marmara Denizi'nde 2050 yılına kadar su seviyesinde en az 50 santimetre civarında bir yükselme görüyor olacağız; 2050 yılına kadar Boğaz'daki yalılar, Kadıköy'deki metro gibi noktalara birkaç kez su basmış olacak." dedi.
16.04.2023
Prof. Dr. Levent Kurnaz Uyardı: 2050 yılına Kadar Boğaz’daki Yalıları Su Basacak için yorumlar kapalı
22
Deprem Master Planı'na göre Bakırköy kıyılarından Marmara Denizi’ne dökülen Ayamama Deresi’nin sağlı sollu yaklaşık 500’er metrelik çevresinde tehlikeli heyelan, taşkın ve sıvılaşma alanı bulunuyor. Çalışmada, Beşiktaş, Şişli gibi merkez ilçelerinin büyük bir bölümünün bitişik nizam konutlardan oluştuğu ve binaların yıkılmaları durumunda erişme riskleri olduğuna dikkat çekildi. Çalışmada ayrıca, Kadıköy Belediye...
21.03.2023
4 Üniversiteden Ortak Rapor: İstanbul’un Riskli İlçeleri Tek Tek Sıralandı için yorumlar kapalı
6
Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Oruç, kuzey kollarının uzunca bir süredir yıkıcı bir deprem üretmediğini söyleyerek, "Marmara Denizi içerisinde 6.9'dan büyük bir yıkıcı depremin olma olasılığını artık çok yüksek görüyoruz. Dolayısıyla bu sessizlik bizi korkutuyor" dedi.
30.07.2022
Prof. Dr. Oruç: Marmara Denizi’ndeki Sessizlik Bizi Korkutuyor için yorumlar kapalı
8
Prof.Dr. Naci Görür, Marmara Denizi'nde kıyıdan 8-9 kilometre uzaklıktaki fayın, 20 kilometre kuzey ve güney kesiminde çok büyük etkisi olacağını belirterek, Haliç'ten Silivri'ye kadar olan bölgeyi 'cehennemin içi' olarak tanımladı.
03.06.2022
Prof.Dr. Görür’den İstanbul Depremi Açıklaması: Haliç’ten Silivri’ye Kadar Olan Bölge Cehennemin İçidir için yorumlar kapalı
4
Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinden geçen Kınıklı Deresi, dünden itibaren atıklar nedeniyle siyaha bürünerek Marmara Denizi'ne akmaya başladı. Derenin kirletilmesiyle ilgili bugün de çalışmalar devam etti. Tekirdağ ve İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, sudan numuneler alıp, çevredeki fabrikalarda incelemelerde bulundu.
15.05.2022
Kınıklı Deresi, Atıklar Nedeniyle Siyaha Büründü için yorumlar kapalı
27
Marmara Denizi Eylem Planı Bilim ve Teknik Kurulu Üyesi Prof. Dr. Barış Salihoğlu, Marmara Denizi'ndeki müsilaj benzeri yapıların alg çoğalmasına neden olan polenler olduğunu söyledi. Salihoğlu, "Oluşumların polen, alg, ölmüş denizanası ve bitki gibi bazı organik yapılar olduğunu tespit ettik. Denizdeki kirlilik durumu ve oksijen azlığı ise devam ediyor" dedi.
30.04.2022
Prof. Dr. Barış Salihoğlu: Marmara Denizi’nde Tehlike Devam Ediyor için yorumlar kapalı
40
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Bilimleri Fakültesi'nce Marmara Denizi'nde yapılan çalışmalarda, havaların ısınmasının ardından su sıcaklığının artmasıyla müsilajın tekrar ortaya çıkma şartlarının oluştuğu tespit edildi.
24.04.2022
Bilim İnsanları Uyardı: Marmara’da Denizin Isınması Müsilajı Tetikleyebilir için yorumlar kapalı
8