Kamu Özel İşbirliği

Sayıştay’ın da dikkat çektiği kamunun danışmanlık gideri açığa çıktı. Danışmanlık hizmeti için bu yılın ilk yarısında 2 milyar TL ödeme yapılırken Ocak 2021-Haziran 2024 döneminde ödeme 8 milyar TL’ye ulaştı.
21.09.2024
Kamunun Danışmanlık Hizmet Alımı İçin 8 Milyar TL Ödediği Ortaya Çıktı için yorumlar kapalı
46
Döviz garantili Kamu-Özel-İşbirliği (KÖİ) projelerine ilişkin raporun yayınlanmasına son verilmesini eleştiren .CHP Grup Başkanvekili Engin Altay "KÖİ projeleri için 100 milyar TL’yi aşkın ödeme yapıldığı ortaya çıkınca tamamen sansür yoluna gitmişler. Harcanan milletin parasıdır. Hesabının da millete verilmesi gerekir” dedi.
18.09.2022
CHP’li Engin Altay: KÖİ Projeleri için 100 Milyar TL’yi Aşkın Ödeme Yapıldığı Ortaya Çıkınca Sansür Yoluna Gitmişler için yorumlar kapalı
24
Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projesi ile yapılan ve 29 Ekim 2016'da açılan Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı'nı 2021'de 8 milyon yolcunun kullanacağı garanti edildi ancak yolcu sayısı 1 milyon 93 bin 790’da kaldı. Hata payı yüzde 86.32 oldu.
10.02.2022
Ankara Tren Garı’nda Garanti Sayısı Tutmadı: 40 Milyon Dolar Kamudan Çıktı için yorumlar kapalı
7