İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

12'nci sınıflarda okutulan ‘İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük' ders kitabının Kıbrıs Barış Harekâtı bölümünde, operasyonun emrini veren Bülent Ecevit'ten söz edilmedi. Ecevit'in adı sadece 2001 krizinden bahsedilirken geçti.
13.09.2021
‘İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük’ Ders Kitabının ‘Kıbrıs Barış Harekatı’ Bölümünde Bülent Ecevit’ten Bahsedilmedi için yorumlar kapalı
32
“Atatürk’ün hayatı, 10 Kasım’daki konularda olmalıydı, yok. 10 Kasım’da milli bayramlar anlatılıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, milli bayramlar yok. Atatürk İlke ve İnkılapları Dersi’nin süresi ve içeriği yetersiz.”
20.03.2021
Okullarımızda Atatürk Öğretilmiyor için yorumlar kapalı
12
Ortaöğretim İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders kitaplarında Osmanlı Padişahı Vahdettin’in İngiltere’ye kaçtığı yönündeki ifadeler değiştirildi. Yeni müfredata “İstanbul’dan ayrıldı” ve “terk etti” şeklinde girdi.
22.11.2020
ORTAÖĞRETİM DERS KİTAPLARINA VAHDETTİN AYARI için yorumlar kapalı
3