Devrimi'nin

1967 yılında ilk baskısı yapılan ve 1974 yılında “The October Storm and After, Stories and Reminiscences” adıyla İngilizce olarak basılan kitap, “Ekim Fırtınası ve Sonrası” adı ile Yazılama Yayınevi tarafından tekrar yayımlandı.
21.11.2017
Ekim Fırtınası ve Sonrası: Ekim Devrimi’nin insanları için yorumlar kapalı
4
Kitabınız ilk olarak yayımlanalı 25 yıl olmuş. 1992 yılı, Sovyetler Birliği’nin çözülüşünün hemen sonrasına denk gelen bir tarih. Ancak kitabın hazırlanış süreci muhakkak daha öncesine gidiyordur. Kitabın altyapısının oluşturulması, materyallerin toplanması, Manchester ve Londra’daki kütüphanelerde çalışma dönemiz gibi bir ön çalışmayı da düşünecek ve bunu yaklaşık Perestroika dönemiyle bir tutacak...
19.11.2017
Akif Kurtuluş'la söyleşi: Ben hep Ekim Devrimi’nin idealleriyle yaşadım ve yaşayacağım için yorumlar kapalı
3
Nâzım Hikmet Kültür Merkezleri’nin Ekim Devrimi’nin 100. yılı sebebiyle düzenlediği etkinliklerden birisi olan Özgün Baskı Resim Sergisi'nde Uğur Erkan’ın döneme ait siyah beyaz fotoğrafları renklendirerek oluşturduğu resimler yer alıyor.Serigrafi yöntemiyle üretilen resimler fotoğrafları renklendirmekle kalmıyor, aynı zamanda dönemin ruhunu ve umudu yeniden üreterek çoğaltıyor.
12.11.2017
Ekim Devrimi'nin 100. yılında, Özgün Baskı Resim Sergisi için yorumlar kapalı
5
Nâzım Hikmet Kültür Merkezlerinde Ekim Devrimi'nin 100'üncü yılı nedeniyle başlayan etkinlikler dizisi sürüyor. Ressam İrfan Ertel ile gazeteci Ahmet Çınar'ın hazırlayıp sunacağı "Ekim Devrimi'nin 100'üncü yılında: Sosyalizmin Türkiye'deki izi" başlıklı etkinlik ilk olarak İzmir'de gerçekleştirilecek. 
12.10.2017
Ekim Devrimi’nin 100’üncü yılında: Sosyalizmin Türkiye’deki izi… için yorumlar kapalı
2