Ermenistan ordusu Azerbaycan’ın en büyük ikinci şehri Gence’yi hedef aldı. Saldırıda 1 sivil hayatını kaybetti, 4 sivil yaralandı.

Konuya ilişkin açıklama Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapıldı.
Açıklamada, “Gence’ye yönelik saldırılar Ermenistan topraklarından yapılmıştır.” ifadesi kullanıldı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev de Ermenistan tarafından atılan 4 füzenin şehre isabet ettiğini duyurdu.
Saldırıda 1 sivil hayatını kaybetti, 4 sivil yaralandı.

“Azerbaycan’ın ilk başkenti olan çok kritik durumdaki bir şehirden bahsediyoruz. Paşinyan’ın bu tavrı Yukarı Karabağ’daki kayıplarının da göstergesi. Gence, 90’ların başındaki savaş döneminde de Ermenistan silah güçlerinin hedefindeydi. Gence demek bütün Yukarı Karabağ bölgesinin kapısı olarak düşünebilir. Bu yüzden çok önemli, Tovuz’a yakın bölge.”
“Yukarı Karabağ’daki Han kentindeki kayıplarına karşılık Gence’yi hedef alarak Azerbaycan’ı masaya davet etmeye çalışıyor. Ama Azerbaycan Türkleri’nin, roket saldırılarından korkmadığını akrabalarımdan öğreniyorum. Azerbaycan Türkleri korkmuyor, başarma istekleri daha da derinleşiyor. Paşinyan bir kez daha hata yapıyor”

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ayrıca, Ermeni askeri grupların Karabağ’da Fuzuli bölgesi ile Ağdam ve Terter köylerine topçu ve roket atışı gerçekleştirdiğini açıkladı.
Ermenistan’ın sivilleri hedef alan saldırılarında şimdiye kadar 22 sivilin hayatını kaybettiği, 74 sivilin de yaralandığı belirtildi.