Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Açıkladı: Üniversite Kampüsleri, Yurt ve Hastanelerde Kur’an Kursu Açılıyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, üniversite kampüsleri, öğrenci yurtları ve hastanelerde Kur’an kursu açacaklarını duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Açıkladı: Üniversite Kampüsleri, Yurt ve Hastanelerde Kur’an Kursu Açılıyor
Yayınlama: 14.09.2021
6
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak üniversite kampüsleri, öğrenci yurtları ve hastanelerde Kur’an kursu açacaklarını açıkladı. Erbaş, “Cenab-ı Hak hayırlı ve bereketli eylesin” dedi.

Erbaş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“TDV öğrenci yurtları, gençlik merkezleri, cezaevleri, hastaneler, YURT-KUR, üniversite kampüsleri vb. yerlerde D grubu Kur’an kursları açıyoruz. Cenab-ı Hak hayırlı ve bereketli eylesin”

19 BİN 503 KUR’AN KURSU VAR

Türkiye’de il ve ilçe merkezlerinde 31 Aralık 2020 tarihi itibariyle 19 bin 503 Kur’an kursu bulunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde açıklanan verilerde; bu kursların mülkiyet durumuna göre 3 bin 146’sı derneklere, 344’ü vakıflara, bin 8’i şahıslara ve bin 340’ı belediye ve özel idarelere ait olması dikkat çekiyor.

Türkiye'nin siyaset, medya ve gerçekçi haberlerinin yer aldığı haber portalı