CHP, Tanju Özcan’ı Disipline Sevk Etti

CHP Sözcüsü Faik Öztırak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın uyarı cezası talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini duyurdu.

CHP, Tanju Özcan’ı Disipline Sevk Etti
Yayınlama: 06.09.2021
2
A+
A-

CHP Sözcüsü Faik Öztırak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın uyarı cezası talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini duyurdu.

TANJU ÖZCAN, CHP SÖZCÜSÜNE YANIT VERMİŞTİ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, geçen hafta partisinin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunmuştu. Öztrak, Bolu Bhpelediye Başkanı Tanju Özcan’ın, kendsinden yardım isteyen bir kadınla ilgili sarf ettiği sözleri yorumlamıştı.

Öztrak, “Sayın Özcan’ın bu ifadeleri kabul edilemez. Kendisi de zaten özür dilemiştir. Sayın Özcan’ın durumunu pazartesi günü yapacağımız MYK toplantımızda değerlendireceğiz. Tüzüğümüz bunu emrediyor” ifadelerini kullanmıştı.

Twitter hesabından Öztrak’ın konuşmasının videosunu paylaşan Özcan, “Hayırlısı neyse o olsun. Ben Türk Milleti’nin bir neferiyim. Sığınmacılar ile ilgili söylediğim sözlerden dolayı yandaş basın ve fetöcülerin lincine uğruyorum. Sığınmacılarla ilgili sözlerimden dolayı pişman değilim.Ben Atatürk’ün CHP’sinin neferiyim.Takdir parti yetkililerinindir!” dedi.

KILIÇDAROĞLU ÇERKEZ ETHEM’E İADE-İ İTİBAR MI İSTEDİ?

Öte yandan Öztrak, “Kılıçdaroğlu bir görüşmede Çerkez Ethem’e iade-i itibar verilmesi gerektiğini söyledi. Buna tepkiler geldi. Tartışmayı siz açabilir misiniz? Değerlendirmeniz nedir? “ sorusuna da şu yanıtı verdi:

“Nesini açacağım bilmiyorum. Genel Başkanımız bir tarihçi değildir. Kurtuluş Savaşı’nda kimin ne yaptığını da iyi bilir.  Böyle asparagas haberler üzerinde kamuoyunun gündemini işgal etmenin bir anlamı da yok. “

Türkiye'nin siyaset, medya ve gerçekçi haberlerinin yer aldığı haber portalı