Günlük yüzde 7’i aşan gerileme kaydeden Borsada yine çifte devre kesici uygulandı. endeksinde Cuma günü yaşanan sert düşüşün ardından, endeks yeni haftanın ilk işlem gününe dalgalı seyirle girdi.

BIST 100 endeksi yeni haftaya yüzde 3,71 düşüşle 2 bin 7 puandan başladı. Ardından endeks yüzde 1’in üzerinde yükselişle artıya geçti. Endekste takip eden bölümde ise satışlar hızlandı ve saat 15:53:55 itibarıyla ilk Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girdi.
Bloomberg HT’nin haberine göre İşlemlerin 16:23’te başlamasının ardından satışların devam ettiği izlendi. Bunun üzerine endekste ikinci devre kesici 16:24:54 itibariyle devreye alındı.
Borsa İstanbul yönetimi piyasalar açılmadan önce BIST 50 endeksindeki paylarda açığa satışa bugün için yukarı adım kuralı getirildiğini duyurmuştu.
Buna göre; açığa satış işlemi yapılabilen paylarda açığa satış işlemi, açığa satışa konu olacak sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilebilecek.
Açığa satışa konu olan sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen fiyatının bir önceki fiyattan daha yüksek olması halinde açığa satış işlemi en son gerçekleşen fiyat düzeyinden de yapılabilecek.