AMAZON, İSTANBUL MERKEZLİ TÜRK ŞİRKETİNİ SATIN ALDI

Dünyaca ünlü iş adamı Jeff Bezos’un sahibi olduğu Amazon, İstanbul merkezli Türk şirket olan Datarow’u satın aldı.

AMAZON, İSTANBUL MERKEZLİ TÜRK ŞİRKETİNİ SATIN ALDI
Yayınlama: 21.02.2020
24
A+
A-

Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in haberine göre; 116 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin iş insanı olarak kabul edilen Jeff Bezos’un şirketi Amazon, bir ilke imza attı. Dünya’dan Kerim Ülker’in haberine göre Amazon, ilk kez bir Türk şirketini satın almak için el sıkıştı. Amazon’un aldığı Türk şirket ise İstanbul merkezli Datarow. Satışın tamamlandığı ise Datarow’un internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından da duyuruldu.

2017’de kuruldu

Datarow, yazılım ve depolama amacıyla Türk girişimciler tarafından kuruldu. 2017’de temeli atılan şirketin ortakları ve kurucuları ise  Can Abacıgil ve Eren Baydemir.

2018 yılında Türkiye’de kendi şirketini kurarak giren Amazon’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, 1999’da Time dergisi tarafından “Yılın Kişisi” seçilmişti.

Kaynak: Dünya Gazetesi

Türkiye'nin siyaset, medya ve gerçekçi haberlerinin yer aldığı haber portalı