ADANA’DA TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA OPERASYON: 2BİN 428 OBJE ELE GEÇİRİLDİ

Adana’da tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda antik Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 2428 obje ele geçirildi. 2 şüpheli gözaltına alındı.

ADANA’DA TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA OPERASYON: 2BİN 428 OBJE ELE GEÇİRİLDİ
Yayınlama: 13.11.2020
11
A+
A-

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı yaptığını belirlediği iki kişinin Tellidere ve Pınar mahallelerindeki adreslerine operasyon düzenledi.

İki ev ve bir iş yerini arayan ekipler, antik Roma ve Bizans dönemine ait olduğunu değerlendirilen 2 bin 325 sikke, 18 heykel ve heykelcik ile aralarında tıp diploması, ok ucu ve çeşitli aksesuarların da bulunduğu 85 obje ele geçirdi.

2 kişi gözaltında

Evde ayrıca, dinamit lokumu, elektrikli ateşleme fünyesi, dizüstü bilgisayar, mercek ve hassas terazi de bulundu.

Polis, eserleri yurt dışına kaçırmak istediği ileri sürülen iki şüpheliyi gözaltına aldı.

Türkiye'nin siyaset, medya ve gerçekçi haberlerinin yer aldığı haber portalı