SON DAKİKA

ABD ve Japonya’dan Askeri Tatbikat!

Japonya ve ABD, Kuzey Kore’nin füze denemelerine yanıt olarak tatbikatlar gerçekleştirdi.

Bu haber 19 Kasım 2022 - 20:54 'de eklendi.
Abone ol

Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore’nin kıtalararası balistik füze denemesine karşılık olarak Japonya ve ABD’nin savaş uçakları ve stratejik bombardıman uçaklarının katıldığı ortak eğitim tatbikatları düzenlediğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

 “Kuzey Kore, ülkemizin münhasır ekonomik bölgesine inen kıtalararası balistik bir füze fırlattı. Ülkemizi çevreleyen güvenlik durumunun giderek gerginleşmesi üzerine Japon öz savunma kuvvetleri ve ABD birlikleri ortak bir tatbikat gerçekleştirdi. Öz Savunma Kuvvetleri ve ABD ordusu ülkemizi savunmak ve bölgede barış ve istikrarı sağlamak için yakın işbirliği içinde çalışmakta ve her türlü duruma karşı hazırlıklı bulunmaktadır”

STRATEJİK BOMBARDIMAN UÇAKLARI KATILDI

Kyushu Adası’nın kuzeybatısında gerçekleştirilen tatbikata, Japonya Öz Savunma Kuvvetleri’nden 5 F2 avcı uçağı ve ABD Hava Kuvvetleri’nden 2 B-1B stratejik bombardıman uçağı katıldı.

Atatürk'ün Katilleri - Hüseyin Hakkı Kahveci

ABD, F16’LARI DA KATILDI

Japonya Öz Savunma Kuvvetleri’nden 4 F15 savaş uçağı ile ABD Hava Kuvvetlerin’den 4 F16 savaş uçağı da tatbikatta yer aldı.

BUGÜN ÇOK OKUNANLAR

    BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR