Tokat’ta Lise Kütüphanesinde 7 Asırlık El Yazması Kuran-ı Kerim Bulundu

Tokat’ın Zile ilçesinde bir lisenin kütüphanesinde bulunan 2 el yazması Kur’an-ı Kerim koruma altına alındı.

Tokat’ta Lise Kütüphanesinde 7 Asırlık El Yazması Kuran-ı Kerim Bulundu
Yayınlama: 04.12.2021
Düzenleme: 03.12.2021 23:56
49
A+
A-

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Zile İmam Hatip Lisesi kütüphanesinin arşivinde el yazması Kur’an-ı Kerimler bulunduğunu söyledi.

Kur’an-ı Kerimlerden birinin 730 yıllık olduğunu, diğerinin ise sayfası yırtıldığı için tam tarihinin belirlenemediğini anlatan Küçükali, “Ancak uzmanlar 400 küsur yıllık olduğunu söylüyor. Kur’an-ı Kerimlerimizi, vakıf malı olduğu için Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze teslim edeceğiz. Onlar da restorasyonunu yapıp Tokat Mevlevihanesinde muhafaza altına alıp sergileyecek” dedi.

Kur’an-ı Kerimlerin el yazması olmasının dışında birinin sayfasının kenarlarında şerhler ve hadislerin yer alması dolayısıyla ayrı bir değeri bulunuyor. Kur’an-ı Kerimler, kısa sürede halkın ziyaretine açılacak.

Türkiye'nin siyaset, medya ve gerçekçi haberlerinin yer aldığı haber portalı