Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Kararlarına İsyan Eden Döviz Büroları Kepenk Kapatıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın döviz alım ve satımı yapacak olan kişilerden TC Kimlik Numarası istenmesi, ödenmiş sermaye şartının da yükseltilmesi gibi kararlara isyan eden döviz büroları hükümete uyarı amacıyla 4 Kasım’da kepenk indirme kararı aldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Kararlarına İsyan Eden Döviz Büroları Kepenk Kapatıyor
Yayınlama: 26.10.2021
3
A+
A-

Döviz bürolarının Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın düzenlemesine tepkisi sürüyor.

KEPENK İNDİRECEKLER

Türkiye Yetkili Müesseseler Platformu Temsilcisi Ulaş Çabuk, 4 Kasım’da protesto amacıyla geçici süre kepenk indireceklerini belirtti.

Bloomberg HT yayınına katılan Türkiye Yetkili Müesseseler Platformu Temsilcisi Ulaş Çabuk, 4 Kasım saat 11:45’te protesto amacıyla geçici süre kepenk indireceklerini söyledi.

Ulaş Çabuk, şu ifadeleri kullandı:

“Düzenlemenin tekrar ele alınmasını talep ediyoruz. Bu yönde itirazlarımız olacak. Yürütmeyi durdurma kararı aldırmaya çalışacağız. Sektör birlik içerisinde yürütmeyi durdurmak için Danıştay’da dava açmayı düşünüyor. Sektör olarak tamamen göz ardı edildik.

Bu düzenleme için bizim görüşlerimiz alınabilirdi. Bu düzenleme Türkiye’deki yetkili müesseselerin sonunu getirecek bir düzenleme. Yürütme durdurulmazsa ben 2022 sonunda şirketimi kapatmak zorunda kalacağım” ifadelerini kullandı.

BAKANLIK YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPMIŞTI

Hazine ve Maliye Bakanlığı, döviz bürolarının çalışma düzenine ilişkin yönetmelikte değişiklikler yapmıştı.

Buna göre, A grubu yetkili müesseselerin ödenmiş sermaye şartı 5 milyon TL’den 10 milyon TL’ye B grubu yetkili müesseselerin ödenmiş sermaye şartı ise 1 milyon TL’den 5 milyon TL’ye çıkarıldı.

Yetkili müesseselerin öz kaynaklar toplamı tutarının, asgari ödenmiş sermaye tutarının altına düşmemesi zorunlu oldu. Söz konusu düzenlemeyle döviz alım satımlarında kimlik tespiti de zorunlu hale getirildi.

Türkiye'nin siyaset, medya ve gerçekçi haberlerinin yer aldığı haber portalı