Ankara’da Suriyeliler 2 Türk Gencini Bıçakladı, Mahalleli Sokağa Döküldü

Ankara Altındağ’da Suriyelilerle Türk gençler arasında kavga çıktı. Çıkan kavgada bıçaklanarak ağır yaralanan gençler hastanede tedavi altına alınırken, mahalleli Suriyelilerin bulunduğu bölgeye doğru yürüyüşe geçti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 18 yaşındaki Emirhan Yalçın’ın durumunun kritik olduğu öğrenildi.

Ankara’da Suriyeliler 2 Türk Gencini Bıçakladı, Mahalleli Sokağa Döküldü
Yayınlama: 11.08.2021
18
A+
A-

Sınırlardan kaçak geçiş görüntüleri tartışılmaya devam ederken, şehirlerde yabancı uyruklu şahısların karıştığı olaylara her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesinde akşam saatlerinde yaşanan bıçaklı saldırı sonrasında ortalık karıştı.

Edinilen bilgilere göre, Suriyeli bir grupla yaşları 16 ve 18 arasında değişen 2 Türk genci arasında nedeni bilinmeyen bir tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda bıçak kullanan Suriyeliler, gençleri bıçakladı.

1 GENÇ AĞIR YARALI

Bıçaklanan gençlerden durumu ağır olan 18 yaşındaki Emirhan Yalçın’ın durumunun kritik olduğu ifade edildi.

Gençlere saldıran Suriyelilerin “sığınmacı” statüsünde Türkiye’de bulundukları öğrenilirken, mahallede gerginlik sürüyor.

ÇEVİK KUVVET VE TOMA SEVK EDİLDİ

Olayın duyulmasının ardından toplanan mahalleli Suriyelilerin bulunduğu bölgeye yürümeye başladı. Gerginliğin had safyada çıktığı Battalgazi’ye çok sayıda çevik kuvvet ve TOMA sevk edildi.

Öfkeli vatandaşlara “Dağılın” uyarısı yapılırken, çevik kuvvet kalabalığı dağıtmak için harekete geçti.

TEKBİRLİ YÜRÜYÜŞ

Olayın ardından, mahallle sakini olduğu iddia edilen bir grubun, Suriyelilerin bulunduğu sokaklara doğru tekbirlerle yürüyüşe geçtiği görülüyor.

POLİSİN MAHALLEDE BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Çevik kuvvetin müdahalesi sonrasında olaylar sakinleşirken, mahalledeki gergin bekleyiş sürüyor.

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA!

Altındağ’daki yaşanan olayın ardından Ankara Valiliği açıklama yaptı. Valilik, 2 şahsın gözaltına alındığını belirtti.

Valiliğin açıklaması şu şekilde;

“10.08.2021 günü 21:30 sıralarında Altındağ ilçesinde iki ayrı grup  arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş ve sonucunda biri ağır olmak üzere iki vatandaşımız  maalesef yaralanmıştır.  Yaralı vatandaşlarımız  hemen hastanede tedavi altına alınmışlar ve tedavileri halen devam etmektedir.  2 vatandaşımızı yaralayanların yabancı uyruklu şahıslar olduğu tespit edilmiş olup; 2 şahıs gözaltına alınmıştır. 

Söz konusu üzücü olayla ilgili  tahkikat tüm yönleriyle devam etmektedir. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Türkiye'nin siyaset, medya ve gerçekçi haberlerinin yer aldığı haber portalı