Thodex soruşturmasında adliyeye sevk edilen 16 şüpheliden şirketin firari CEO’su Faruk Fatih Özer’in kardeşleri Güven Özer ve Serap Özer’in de aralarında bulunduğu 9 şüpheli tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Kripto para borsası Thodex hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in abisi Güven Özer ve kardeşi Serap Özer’in de aralarında bulunduğu gözaltındaki 16 şüpheli Emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne getirilmişti.

Savcılıktaki işlemleri tamamlanan şüphelilerden Faruk Fatih Özer’in abisi Güven Özer ve kardeşi Serap Özer’in de aralarında bulunduğu 9 şüpheli “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık”, “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçlarından tutuklama talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
Şüphelilerden 4’ü ise “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık”, “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçlarından yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden 3’ü ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Öte yandan 34 şüpheli savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest kalmıştı. 6 şüpheli hakkındaki tutuklama talebini reddeden hakimlik, 28 şüpheli hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar vermişti.