
Sosyal medyada ‘İslam’ın kızına kız üniversitesi’ adı altında başlatılan kampanyaya destek veren ilahiyatçı İhsan Şenocak, gericiliğin “bu ülkenin özü” olduğunu söyledi. “Kadınların özgürlükleri adına müstakil eğitim daha doğru bir yöntemdir.” sözleriyle de neyin iyi neyin kötü olduğunu söylemek konusundaki becerikliliğini göstermek istedi.
Gerici Yeni Akit Gazetesi’ne konuşan İhsan Şenocak buranın “Robert’te okuyanların olmadığını” söyledi. Kadınların Hz. Muhammed zamanında da erkeklerden ayrı eğitim gördüğünü iddia eden Şenocak, şu sözleri kullandı:
“Burası Robert’te okuyanların değil, bu milletin topraklarıdır. Kudüs, Mekke, Medine adına bu millet burada bin yıldır bekçilik yapıyor. Bu kardeşlerimizin babaları bu topraklarda şehit oldular. Bir Müslüman bu durumdan rahatsız olmalı ve harekete geçmelidir. Kur’an’a söven Fikret’in papaz oğlu Haluk’un fikir soyundan gelenler çıldırsa da her şey aslına dönecek. İslam yolu gösterince uçuruma gidenler, karma eğitimle dünya çapında üniversite kurmuş gibi İslam’ın kızına kız üniversitesine gericilik diyor.”