Türk Milleti, Cumhuriyetine ve Atasına sahip çıktı. Cumhuriyet Bayramı’nda Anıtkabir’i 1 milyon 96 bin kişi ziyaret etti.

Anıtkabir’de ziyaretçiler TGB ve TLB öncülüğünde Andımız’ı hep birlikte okudu. Anıtkabir’i ziyaret edenlerin rekor kırması, Türkiye’de yükselen milli dalganın göstergesi oldu.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu yıl da büyük bir coşku içinde kutlandı.
Türkiye genelinde birçok yerde kutlamalar yapılırken Ankara’da yurttaşlar Anıtkabir’e akın etti. Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği tarafından da Birinci Meclis önünden Anıtkabir’e yapılan yürüyüşte Andımız okundu. Anıtkabir sabahtan akşam saat 22.00’ye kadar ziyarete açık tutuldu. Edinilen bilgiye göre sadece 29 Ekim’de Anıtkabir’i 1 milyon 96 bin kişi ziyaret etti. Önceki yıl ekim ayında Anıtkabir’e giden kişi sayısı ise 981 bindi.
Anıtkabir’i bu yıl ocak ayında 262 bin 346, şubatta 229 bin 72, martta 392 bin 5, nisanda 797 bin 78, mayısta 527 bin 962, haziranda 270 bin 329, temmuzda 350 bin 169, ağustosta 507 bin 195, eylülde ise 275 bin 66 kişi ziyaret etti.dTürk Milleti, Cumhuriyetine ve Atasına sahip çıktı. Cumhuriyet Bayramı’nda Anıtkabir’i 1 milyon 96 bin kişi ziyaret etti.