Kurtuluş Savaşı sırasında Atatürk ve Kuvayi Milliye kuvvetleri için ölüm fetvasını kaleme alan Mustafa Sabri’nin adının Tokat’ta yeni açılan bir imam hatip lisesine verildiği ortaya çıkmıştı.

Kurtuluş Savaşı sırasında Atatürk ve Kuvayi Milliye kuvvetleri için ölüm fetvasını kaleme alan Mustafa Sabri’nin adının Tokat’ta yeni açılan bir imam hatip lisesine verildiği ortaya çıkmıştı.
Milli Eğitim Bakanlığı, imam hatip lisesine Mustafa Sabri adının sehven verildiğini savunmuş, okulun adı ‘Şehit Yakup Akdağ İmam Hatip Lisesi’ olarak değiştirilmişti.
‘MUSTAFA SABRİ İSMİNE TAHAMMÜLSÜZLÜK KABUL EDİLEMEZ’
Memur-Sen Başkanı Yalçın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada bu değişikliği kınayarak, “M.Sabri ismine tahammülsüzlük asla kabul edilemez. Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi sadece Tokat’ın değil bu milletin, ümmetin bir değeridir.Ondan rahatsız olanlar bilgilerini ve zihinlerini sorgulasınlar. Tabela iner ama yüreklerden ve zihinlerden saygınlığı asla inmez” diye yazdı.
Tokat’ta ‘Mustafa Sabri Anadolu İmam Hatip Lisesi’ tabelasının indirilmesini şiddetle kınıyorum.
’Şehit Yakup Akdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi’ tabelası asılması ve bir şehidimizin isminin verilmesi teselli olabilir fakat M.Sabri ismine tahammülsüzlük asla kabul edilemez. pic.twitter.com/OzQc6arVgR
— Ali Yalçın (@_aliyalcin_) 15 Kasım 2017
Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi sadece Tokat’ın değil bu milletin,ümmetin bir değeridir.Ondan rahatsız olanlar bilgilerini ve zihinlerini sorgulasınlar.
Tabela iner ama yüreklerden ve zihinlerden saygınlığı asla inmez. https://t.co/UPm0YHzqqg
— Ali Yalçın (@_aliyalcin_) 15 Kasım 2017
Parlamentohaber.com | Korku yok!